Çin Vizesi

Alışveriş sepetiniz boş!

Çin Vizesi

Çin birçok insanın gezip görmek istediği bir Doğu Asya ülkesidir. Ancak Çin’e gidebilmek için insanların mutlaka Çin vizesi alması gerekmektedir. Özellikle de Bordo yani normal pasaport sahibi olan kişilerin bu vizeyi almaları mecburidir. Diplomatik, hizmet ve hususi kapsamda olan pasaportlar Çin’e yapacakları 30 günlük ziyaretler için vize almak zorunda değiller. Çin vizesi ile ilgili olarak son yıllarda önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler kapsamında artık kişiler bireysel olarak Çin Vizesine başvuru yapma hakkına sahip değiller. Başvuruların grup şeklinde yapılması gerekmektedir. Yani Çin’e grup olarak gidecek olan kişilerin başvuruları alınmaktadır.

Bunun yanında Çin’de bulunan firmaların vermiş oldukları davetiyeler de artık kabul edilmiyor. Başvuru sahipleri Çin’de bulunan belediyelerden temin edilmiş olan davetiye mektubunu başvuru sırasında sunmak durumundadırlar.

İlk defa Çin’i ziyaret edecek olan kişiler tek girişli olarak ya da çift girişli vize talebinde bulunmak zorundadırlar. Tek girişli vizelerin süresi 3 ay olarak belirlenmiştir. Bu vize verildikten 3 ay içerisinde Çin ülkesine giriş yapabilirsiniz ve bu vize kapsamında en fazla 30 gün kalabilirsiniz. Uzun süreli olan Çin vizesi ise çok girişlidir.

 

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

Çin vizesi alırken karşınıza birçok farklı vize kategorisi çıkmaktadır. Bu kategorilerden herhangi biri üzerinden vize alabilirsiniz. Ancak amacınıza uygun bir vize kategorisi olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda Çin vizesi alırken vizenin tek girişli mi yoksa çift girişli mi olduğuna da önem vermelisiniz. Çin’de kaldığınız süre boyunca mutlaka vizenizin süresini geçirmemeye çok dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü Çin Hükümeti bu konuda yeteri kadar hassasiyet göstermemektedir. Vizeniz dolduğunda para ya da hapis cezasına çarptırılma riskiniz bulunuyor.

Çin vize başvurularını değerlendiren kurumlar Ankara’da bulunan Çin Büyükelçiliği ve İstanbul’da bulunan Çin Başkonsolosluğudur. Vize başvurularınızı aynı zamanda yetkilendirilmiş olan acenteler tarafından yaptırmış olmanız gerekiyor. Ancak bu acenteler kısa süreli başvuruları kabul ediyor. Uzun süreli vizeler için konsolosluğa gitmeniz isteniyor.

Çin Konsolosluğu vize başvurularını Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde kabul ediyor. İstanbul Başkonsolosluğu ise bu başvuruları Salı ve Perşembe günü alıyor. Tüm işlemleri konsolosluğa gitmeden önce tamamlamış olmanız gerekiyor. Aynı zamanda gidiş amacınızın evraklarınız ile tutarlı olmasına da özen göstermelisiniz.

 

Çin Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar

Vize sırasında sorun çıkmaması için her evrakın mutlaka eksiksiz şekilde hazırlanması gerekiyor. Bu evraklar arasında en önemlileri arasında biyometrik çekilmiş fotoğraf, pasaport bilgisi, başvuru formu, yetkili kurumdan alınmış olan davetiyenin mutlaka bulunması gerekiyor. Yetkili kurumlardan alınan davetiyenin aslını sunmanız mecburidir. Kişi pasaportunu çıkardıktan sonra evlenmiş ya da boşanmış ise mutlaka pasaportunu yenilemesi gerekiyor. Gidiş dönüş uçak biletlerinizin, seyahat sağlık sigortasının, banka bilgilerinizin mutlaka evrak listesinde bulunmasına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Başvuru sırasında verdiğiniz evraklar bazen yeterli gelmeyebiliyor. Böyle durumlarda yetkili merciler sizlerden ek evrak isteyebilirler. Ek evrak süreci de vizenin sonuçlanmasını uzatan nedenlerden biridir. Vize alınacağı zaman yetkili merciler sizleri yüz yüze görüşmeye de çağırabilirler. Bu durum her zaman geçerli olan bir şey değildir.

 

Çin Vize Fiyatları

Vize başvurusu sırasında ödenecek olan harçlar vize fiyatları olarak bilinmektedir. Bu fiyat ve harç bedelleri belli dönemlerde güncellenmektedir. Harç bedelleri konsolosluklar tarafından belirlenen bedellerdir ve başvuru yapılmadan önce ödenmesi gerekiyor. Ödendikten sonra sizlere verilen ödendi dekontunu mutlaka başvuru dosyanıza eklemeniz isteniyor. Bu dekont son derece önemlidir. Başvuru sırasında işlemleri vize merkezleri aracılığı ile yaptıysanız bu ücret biraz daha yüksek olabiliyor.

 

Whatsapp Destek

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?