Hindistan Vizesi

Alışveriş sepetiniz boş!

Hindistan Vizesi

Hindistan’a seyahat etmek isteyen kişilere 2013 yılı sonrasından itibaren vize uygulaması getirilmiştir. Hindistan vize başvurularında da diğer tüm ülkeler gibi kişilerin parmak izi vermesi gerekiyor. Bu vizeyi alabilmek için kişilerin online işlem yapması gerekiyor. Vize başvurusu için tüm işlemler resmi web sitesi ile yapılmalıdır. Vize başvurusunun değerlendirilmeye alınması ve bu işlemler sırasında herhangi bir sorun çıkmaması için mutlaka başvuru formunu İngilizce olarak doldurmalısınız.

Hindistan için kapı vize uygulaması bulunmuyor. Bu nedenle vize başvuruları için Hindistan Ankara Büyükelçiliği ve Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’na seyahatten bir hafta önce başvurulması gerekiyor. Yapılan vize başvurularının sonuçları en az iki iş günü içerisinde açıklanmaktadır. Ancak bu süre Türkiye’de uzun süreli kalma durumu olmayan yabancılar için 4 iş günüdür.

Hindistan vizesi çıkarmak isteyen kişiler işlemlerini Hindistan Konsolosluğu ve konsolosluğun yetki vermiş olduğu seyahat acenteleri ile yapabilirler. Seyahat acenteleri vizeyi çıkarmak ile görevli değildir. Bu acenteler yalnızca vizenin müracaatı sırasında kişilere danışmanlık ve takip yetkisine sahiptir. Asıl karar mercii Hindistan Ankara Büyükelçiliği ile Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’dur.

 

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?

Hindistan’a gidecek olan normal yani bordo pasaport sahipleri mutlaka vize almak zorundadır. Ancak diplomatik yani siyah pasaportu olan kişilere 90 gün süreli olarak vize almadan ülkeye geçiş hakkı tanınmaktadır. Bu hak diğer pasaport sahipleri için geçerli değildir. Kişilerin seyahat sırasında kullanacakları pasaportun yeni ya da hala kullanılabilir durumda olması son derece önemlidir. Çünkü pasaportun geçerliliğinin seyahat sonrasından 6 ay daha devam ediyor olması gerekiyor.

Pasaportunuz 10 yıldan eski ise kullanılma durumu bulunmuyor. Yenilenmesi gerekiyor. Bunun yanında pasaport yenilemeyi gerektiren bir diğer durum da evlenme ve boşanma gibi durumlardır. Böyle durumlarda da soyadı gibi bilgilerin yenilenmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Pasaport bilgileriniz ile kimlik bilgileriniz uyuşmadığında başvurunuz direkt olarak reddediliyor.

Hindistan’a seyahat edecek reşit olmamış çocukların işlemleri anne, baba ya da yasal vasi ile yapılması gerekiyor. Ebeveyn ya da yasal vasi izni olmadan çocukların vize almasına izin verilmiyor. Evrakların tam ve eksiksiz olmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda başvuru formunun da mutlaka İngilizce doldurulmuş olması gerekiyor.

 

Hindistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Hindistan vizesi başvurusu sırasında birtakım evraklar isteniyor. Bu evrakların eksik olması durumunda ya da yanlış beyanda bulunduğu zaman başvurunuz iptal ediliyor. Vize alabilmek için gidiş amacınıza uygun olarak bir evrak listesi hazırlamanız istenecektir. Bu kapsamda hazırlanması gereken evraklar:

·         Geçerliliği devam eden ve en az iki boş sayfası olan bir pasaport

·         Hem online başvuru hem de normal başvuru formu

·         Güncel biyometrik fotoğraf

·         Banka hesap cüzdanı

·         Hindistan vize talep dilekçesi

Bunların yanında vize başvuru randevusu sırasında dosyanızı mutlaka uygun fotoğraf ve ıslak imzalı olarak teslim etmeniz gerekiyor. Vize başvurusunda sunduğunuz evrakların son 3 ay içerisinde çıkarılmış olması gerekiyor. Daha eski tarihli belgeler başvuru da kabul edilmiyor. Başvuru dosyanızda ikametgâh belgesi ve otel, uçak rezervasyonlarınızın da bulunmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

 

Hindistan Vize Fiyatları

Vize fiyatları başvuru sırasında ödenen harç bedelleridir. Bu harç bedelleri seyahat acentalarında biraz daha farklı olabiliyor. Harç bedelini Hindistan Büyükelçiliği ile Hindistan Konsolosluğu belirlemektedir ve her sene bu bedeller güncellenmektedir. Başvuru sırasında ödediğiniz harçların ödendiğine dair bir dekont almayı unutmamanız gerekiyor. Bu dekontu dosyanıza ekleyerek başvurunuzu daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Vize başvurunuzu mutlaka ülkeye gidiş amacınıza uygun bir vize kategorisinde yapmanız gerekiyor. 

Whatsapp Destek

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?